ACTUEEL

IGZ verlengt toezicht om conflict besturen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Centraalzorg Vallei en Heuvelrug, locatie Plus Wonen in Leusden verlengd. Het conflict tussen het bestuur van Centraalzorg Vallei en Heuvelrug en het bestuur van wooncomplex Plus Wonen is nog niet opgelost. De veiligheid en kwaliteit van de zorg zijn hierdoor in het geding, aldus de inspectie.

Op 31 juli 2013 stelde de IGZ de instelling voor drie maanden onder verscherpt toezicht. De inspectie had tijdens een bezoek vastgesteld dat zorgdossiers niet op orde waren. Het voortdurende conflict tussen het bestuur van Centraalzorg Vallei en Heuvelrug en het bestuur van wooncomplex Plus Wonen vormde ook een mogelijk risico voor de zorg.

Kwaliteit zorg

Tijdens onverwachte inspectiebezoeken de afgelopen maanden, bleek dat de zorgdossiers voldoen aan de richtlijnen en normen. Daarnaast was er een mediator aangetrokken om het conflict tussen de besturen op te lossen. Deze had echter nog niet alle betrokkenen gesproken. Bovendien zitten de betrokkenen nog niet op een lijn, wat een risico vormt voor de kwaliteit van zorg. De inspectie verlengt daarom het verscherpt toezicht met drie maanden en blijft de voortgang toetsen met onverwachte bezoeken.

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties, een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event masterclases financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr99 talkshow.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top