Finance

Reaktgroep vraagt surseance van betaling aan

De Reaktgroep, een zorgorganisatie die op zo’n dertig locaties in Noord- en Zuid-Holland laagdrempelige opvang en dagbesteding aanbiedt, heeft surseance van betaling aangevraagd. Dit meldt de organisatie in een persbericht. De rechtbank heeft inmiddels uitstel van betaling gegeven, zo meldt Omroep West.

De reden voor de financiële malaise is slordigheid binnen de organisatie. "Het bedrijf gaf zorg op basis van berekeningen die niet vergoed werden door zorgkantoren", zo stelt bewindvoerder Jan Dorrepaal tegenover Omroep West. De Reaktgroep heeft de vergoedingen niet alsnog geïnd via de rechter. Ook kreeg de organisaties minder subsidies binnen.

Overname afgeketst

In augustus 2013 werd bekend dat de Reaktgroep aansluiting zocht bij de Parnassiagroep.  Parnassia Groep is door fusies en overnames door de jaren heen uitgegroeid tot de grootste ggz-aanbieder van Nederland. De overname was voor Reaktgroep noodzakelijk om het hoofd boven water te houden, maar de overname blijkt  vanwege de financiële gesteldheid van Reaktgroep niet haalbaar.

De Parnassia Groep heeft aangegeven dat het zich wil blijven inzetten voor het continueren van de dagbesteding voor de mensen die vaak ook bij de Parnassia Groep in behandeling zijn. Op welke wijze en in welke vorm zal nog worden beoordeeld.

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

 

9 Reacties

om een reactie achter te laten

Veldhuis

5 december 2013

Reakt failliet is niet alleen te verwonderen door een zogenoemde slordige zakkenvullerij. Bij dit soort organisaties ontbreekt het juiste toezicht. In een tijd van serieuze zorggeld crisis heeft Reakts bestuur ernstig misbruik gemaakt van de vrijheden in uitgaves voor persoonlijk belang. Zodra er gesproken wordt van het verbrassen van gemeenschapsgeld, wil menigeen in een organisatie graag mee profiteren. Door te schuilen achter het feit dat de Reakt directie verzuimd heeft om via de rechter alsnog hun vergoeding te innen spreekt van een gewetenloze organisatie die zich bewust was dat een rechter dit zou afkeuren. Een onderzoek ter preventie van toekomstige ondernemingen en bij dit bedrijf is genoodzaakt doch zal in den doofpot belanden. Zij die deze zorg verlangde zijn de dupe.

Veldhuis

5 december 2013

Reakt failliet is niet alleen te verwonderen door een zogenoemde slordige zakkenvullerij. Bij dit soort organisaties ontbreekt het juiste toezicht. In een tijd van serieuze zorggeld crisis heeft Reakts bestuur ernstig misbruik gemaakt van de vrijheden in uitgaves voor persoonlijk belang. Zodra er gesproken wordt van het verbrassen van gemeenschapsgeld, wil menigeen in een organisatie graag mee profiteren. Door te schuilen achter het feit dat de Reakt directie verzuimd heeft om via de rechter alsnog hun vergoeding te innen spreekt van een gewetenloze organisatie die zich bewust was dat een rechter dit zou afkeuren. Een onderzoek ter preventie van toekomstige ondernemingen en bij dit bedrijf is genoodzaakt doch zal in den doofpot belanden. Zij die deze zorg van onderneming Reakt verlangde zijn nu de dupe.

Anoniem

6 december 2013

Ben het helemaal eens met Veldhuizen, REAKT heeft zijn eigen ondergang te danken aan malafide praktijken. Diverse BV's oprichten, goed personeel ontslaan, directie vult zelf zijn eigen zakken, overal proberen subsidies binnen te halen. Waarom is reakt niet naar de rechter gegaan ja dan zouden deze praktijken al eerder aan het licht zijn gekomen. Dat schreeuwen van die 10.000 cliënten is de grootste onzin want die hebben ze alleen op papier.De directie heeft goed voor zichzelf gezorgd en het personeel komt op straat te staan fijne feestdagen reakt medewerkers en een nieuw jaar in de ww. Doorstart dat verdiend reakt helemaal niet gelukkig is een goede organisatie als Parnassia hier niet ingestonken.

Van der Steen

10 december 2013

Waarom is er bij REAKT niet ingegrepen? Dit gaat al 2 jaar door en de bestuurder met boekhouder heeft een ieder weten te foppen. Er waren signalen maar door de ondoorzichtigheid van dit soort firma's zijn vele de dupe.

Hoge inkomsten voor de directie leden REAKT zijn uitgerekt over deze waardevolle tijd met als gevolg miljoenen schade! Het is uit den boze dat er geen inspectie heeft ingegrepen zodat dit een hoop schade en ellende had voorkomen. Bij nadere bestudering blijkt deze firma er Hotels en Schepen op na te houden.

Het is ongelofelijk maar waar. REAKT heeft gefaald en dit had voorkomen kunnen worden. Een grote schadepost voor de Nederlandse Zorg. Boeven zijn het!

Brokx

11 december 2013

Hallo, het ziet er naar uit dat REAKT failliet gaat en dus faillissement moet aanvragen. REAKT heeft veel te lang de schulden en problemen laten doorlopen en verzuimd te vermelden aan de ondernemingsraad de toezichthouders en de zorg c.q.verzeker instanties in Nederland.

http://www.parnassiagroep.nl/files/1081397/PersberichtREAKTParnassiaGroep.pdf

Van der Bergh

13 december 2013

Concreet betekent dit dat Reakt helemaal niets weet en de bestuurder en directie niet relevant is voor het werk dat ze doen en het personeel en bezoekers in gevaar brengen. REAKTGROEP wist toch dat door de bezuinigingen de huidige omzet zou teruggelopen en de toekomstige omzet en omvang van dienstverlening onzeker was. Reaktgroep dacht dat het wel gered zou worden of dat het zich bestuurlijk kon aansluiten bij Parnassia? Denk zij een bank te zijn en van enigerlei belang? Onderzoek is wel op zijn plaats omdat er veel signalen zijn dat Reakt zich onbehoorlijk en onprofessioneel heeft gepresenteerd.

Anoniem

15 december 2013

Dit gedrag is te gek voor woorden! Er is al eerder commentaar geleverd voor opheldering inzake financieen bij de Reaktgroep. Reakt wil gewoonweg niet eerlijk reageren? Informatie van zwakte en ontbreken van gepaste zorg en slechte financieele kennis was al aanwezig. Reakt sloot zich af en dus uit met gevolg een niet te vermijden ondergang.

Van Haren

15 december 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.
was zal nooit duidelijk worden. REAKT failliet A TERRIBLE DISASTER

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 15-12-2013 23:15.

Anoniem

16 december 2013

Het is onbegrijpelijk het bestuur van REAKT is Harry van Strien de alleenheerser raar dat hier geen verder toezicht op is geweest.

Reakt heeft jarenlang een groot hoogmoedswaanzin gehalte gehad, overnames in Rotterdam & Noord-Holland, hotels in Den-Haag (ook al failliet) en Waddinxveen, boot Vrouwe Stien heeft (spiksplinter nieuwe motor) maar de gehele reaktgroep gaat nu zelf ten onder.
Dit is toch mis management van het gehele bestuur de vriendenkliek die elkaar het hand boven het hoofd houden.
Vreemd is ook dat een bedrijf wat zegt zo goed te zijn voor hun doelgroep psychiatrie dat er niks is te lezen van deze misère op hun website www.reaktgroep.nl .
Wel zelf artikelen in het AD Groene Hart plaatsen maar niks tegen de cliënten zeggen zowel op de werkvloer als op de website. Er moet boven water komen wat er in de afgelopen jaren daar gebeurd is met diverse overheidsgelden en subsidies.

Top