ACTUEEL

Rvt Marente kapittelt loslippig personeel

Rvt Marente kapittelt loslippig personeel

De raad van toezicht van Marente heeft in een intern schrijven het personeel met klem gevraagd niet naar buiten te treden met commentaar over de bestuurscrisis binnen de organisatie. “Dergelijk gedrag keuren wij af en vinden we onprofessioneel”, aldus voorzitter van de raad van toezicht Anke Meijs.

In de brief –die in bezit is van de redactie van Skipr- meldt de raad van toezicht dat het vertrek  van bestuursvoorzitter Erna van der Pers per 1 januari  definitief is. Van der Pers was eind oktober al op non-actief gesteld door de raad van toezicht.

Zonder namen te noemen kapittelt de raad van toezicht in de brief “enkele aan Marente verbonden personen voor wie de berichtgeving in de media aanleiding was om hun persoonlijke mening publiekelijk te uiten. Dit heeft schade berokkent aan onze reputatie en we betreuren dat zeer”.

Volgens Meijs kunnen er binnen een organisatie met ruim 2700 medewerkers  meningsverschillen bestaan, maar “we hebben er geen enkel begrip voor dat deze verschillende opvattingen op een zeer kwetsende wijze intern en/of extern worden verwoord.”

Machtsstrijd

Behalve Van der Pers trad in april ook bestuurder Rik Boswerger terug onder onduidelijke omstandigheden. De vacaties voeden de geruchten over een slepende machtsstrijd binnen de organisatie. De raad van toezicht motiveert het ontslag van Van der Pers met het argument dat zij niet de geschikte bestuursvoorzitter is om Marente klaar te maken voor de sterk veranderende omstandigheden op de markt voor ouderenzorg.

Gezond

Van der Pers werd in 2010 binnen gehaald om orde op zaken te stellen binnen de fusieorganisatie. De raad van toezicht merkt in de brief aan het personeel op dat Marente “een financieel gezonde organisatie is met goede zorg en goede vooruitzichten voor de toekomst”. De leiding is voorlopig in handen van interim-bestuurder Bernard Arnold. De raad van toezicht kondigt aan op korte termijn een nieuwe tweehoofdige raad van bestuur te gaan werven.

 

 

20 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

30 december 2013

“Dergelijk gedrag keuren wij af en vinden we onprofessioneel”, aldus voorzitter van de raad van toezicht

Wie zijn hier nu onprofessioneel bezig?? Hier wordt niemand beter en wijzer van. Wel rijker 'de interimmer"

Mag wat kosten "de machtsstrijd"

Anoniem

30 december 2013

Het is wijs voor een (zorg)instelling om de kritische houding van het personeel te koesteren. Er naar te luisteren en van te leren. Dergelijke brieven roepen alleen maar meer weerstand op.

Ger LIgtvoet

30 december 2013

Welke brief gaan de cliënten en familie krijgen? We weten officieel nog van niks. Nou ja, beter geen brief dan een slechte.

Ger LIgtvoet

30 december 2013

Welke brief gaan de cliënten en familie krijgen? We weten officieel nog van niks. Nou ja, beter geen brief dan een slechte.

Dwarskijker

31 december 2013

Deze maatregel geeft blijkt van de onmacht van deze machtswellustingen en grootgraaiers. Famile van cliënten mogen niets te weten komen. Nee, die hebben de afgelopen jaren niet gezien en gemerkt wat voor een wanbeleid deze dubieuze instelling voert.

Michel

31 december 2013

In tijden van crisis moet er transparantie zijn vanuit de top. Is die er niet dan voedt dit geruchten en interpretaties. Het is menselijk dat medewerkers daar over spreken en het is normaal dat dit soort informatie naar buiten toe lekt. Dat is van alle tijden.
Een RvT die dit niet begrijpt (of waarschijnlijker, niet wil begrijpen), heeft zijn vakliteratuur niet bijgehouden en zou ontslagen moeten worden wegens incompetentie.

Anoniem

31 december 2013

Dit geeft heel duidelijk de hooghartigheid weer van deze instelling. Personeel klein houden en kapittelen. Sorry hoor maar dat is toch niet meer van deze tijd? Kritisch (mee)denkende medewerkers worden de deur uit gewerkt. Hoogstpersoonlijke zorg verlenen aan cliënten wordt alleen met de mond verleend. De hoogstpersoonlijke zorg geld alleen voor de hoge dames en heren die hoogstpersoonlijk voor hun eigen welzijn (portemonnee) zorgen.

Frank van Wijck

31 december 2013

"Machtswellustelingen", "grootgraaiers", "hooghartigheid", wat een termen allemaal. Mensen die een domme fout maken beschuldigen van allerlei zaken die in dit verband niet niet aan de orde zijn zegt vooral iets over degenen die reageren. Waar het hier om gaat, is een raad van bestuur die de hedendaagse wereld - en de kracht van (sociale) media - niet begrijpt. De term incompetent volstaat hiervoor.

DGo

31 december 2013

Waarschijnlijk is de voorzitter RvT mevr. Meijs zelf een belangrijke factor in de commotie.

Anoniem

31 december 2013

Veeg alle rotzooi maar onder het tapijt.
Helaas zijn er bestuurders die op deze wijze handelen.
dat vind ik nou on professioneell!

Anoniem

31 december 2013

Het klopt dat Meijs in haar hang naar macht en controle steeds weer negatieve commotie en publiciteit veroorzaakt. Bernard Arnold laat zich maar al te graag tegen een fors tarief als pion inhuren want hij was vanaf zijn binnenkomst uit op de positie voorzitter raad van bestuur om zich te revancheren dat zijn contract bij Hilverzorg niet werd verlengd (zgn zou hij het rustiger aan gaandoen). en dat speelde Meijs die het liefst ook zelf in bestuur zou zitten weer in de kaart.

Anoniem

31 december 2013

Eindelijk beginnen mensen te begrijpen wat er sinds enkele jaren speelt...angst, angst, machtsstrijd en afgunst. Vriendjespolitiek en bezuinigingen en dat alles over de ruggen van clienten, familie en medewerkers. Opgeruimd staat netjes zou ik zeggen. En de raad van toezicht? Die had al jaren geleden hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

DGo

1 januari 2014

Het aanstellen van een interim-manager als voorzitter van een RvT heeft zo zijn risico's! Vooral wanneer deze zich niet in zijn/haar toezichthoudende rol wil schikken maar op de stoel van de bestuurder gaat zitten en zich te veel met het proces lijkt te willen bemoeien. En dan gaat het echt fout.

Marente heeft al te lang problemen. Een adequate aanpak door een interim-manager, zonder de inmenging van een RvT, had afgelopen jaar al tot een oplossing moet leiden. En dan hadden medewerkers en familieleden van patiënten de investering in een interim-bestuurder op zijn waarde kunnen inschatten.

Anoniem

1 januari 2014

Snapt iedereen het nog? De koers van Marente,onder leiding van de weggestuurde bestuurder, was goed. De financiele situatie, onder leiding van deze zelfde persoon ook. De organisatie, die er voor haar komst zeerbelabbert bij stond, is onder haar leiding gered van de ondergang, en wat beslist de Raad van Toezicht; Ze besluit aan te nemen dat deze bestuurder ons niet meer naar een hoger niveau kan helpen? Huh?
Heeft dit dan niet te maken met ziekelijke gefrustreerde ego's van de raad van toezicht? Wie heeft de moet om deze mensen aan te pakken en weg te sturen?

de winter

1 januari 2014

Hoogstpersoonlijk moest de RVT zich kapot schamen om te denken dat zij personeel de mond kunnen snoeren !
Dat zal ze vies tegenvallen! Het is de zoveelste domme brief en beslissing. Mensen die zo denken horen niet thuis in de gezondheidszorg ! Graag openheid over de werkelijke kosten van deze onnodige machtsstrijd ! ( en graag hoogstpersoonlijk terugbetalen)

Anoniem

2 januari 2014

Valt dit nu ook onder hoogstpersoonlijke zorg mevrouw Meijs?

harms

3 januari 2014

Mw. Meijs moet niet op de bestuurdersstoel gaan zitten. Dan krijg je dit soort conflicten. Hulde aan mw. van der Pers, hoe ze Marente uit het slop heeft getrokken. En mw. Meijs treed aub. terug. U lijkt vooral op zoek naar conflicten en accepteert niet, dat een RvB zelf bestuurder is en niet u. U moet toezicht houden en de bestuurders ondersteunen. Niet afmaken!

Anoniem

9 januari 2014

Mw. Meijs en RvT treed nu eindelijk af. U had een voortreffelijke bestuurder, die Marente uit het slop heeft getrokken. Ook financieel en extern. Kijk nu eens echt naar wat deze bestuurder voor u heeft betekend. En het is ongelooflijk, dat u wel de bestuurder die zojuist in dienst is genomen, maar niet mw. van der Pers, steunt. Ga toch niet op de bestuurdersstoel zitten, mw. Meijs misschien tijd om echt met pensioen te gaan. U laat teveel negatieve sporen achter in zorgland.
(externe relatie)

Anoniem

24 januari 2014

Volgens mij is mw meijs gewoon jaloers op het succes van mw. Van der Pers. Aan het eind van mw. Meijs haar carriere moet het wel frustrerend voor haar zijn nooit dergelijk succes behaald te hebben. Tja, dan kunnen mensen heel fals worden. Jammer dat dit ten koste gaat van onze organisatie. Ik hoop dat mw. van der Pers bij een volgende organisatie wel de waardering kkrijgt die zij verdiend.

Een teleurgestelde medewerker van Marente

Anoniem

27 januari 2014

Toch wel heel bijzonder, dat er alleen maar positieve reacties zijn over mw. van der Pers! Maar dat de Raad van Toezicht, daar niets mee heeft gedaan. En dat er tegelijkertijd veel negatieve reacties zijn over de voorzitter van de RvT, mw. Meijs. Hoe kan dit nou?
En wat is de rol van de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur bij dit alles geweest?
Erg, dat mensen zomaar aan de kant worden geschoven. Zeker als ze op de juiste koers bezig waren voor Marente.

Top