ACTUEEL

Noordelijke ziekenhuizen behouden naam

De drie ziekenhuizen die deel uitmaken van Zorggroep Leveste Middenveld behouden voorlopig hun eigen naam. Dat zegt bestuursvoorzitter Eric Janson in De Ter Apeler Courant.

“Het bedenken van een nieuwe naam voor de drie ziekenhuizen heeft op dit moment geen prioriteit”, aldus Janson. “Vooral niet als je weet, dat we ook nog een flink aantal woonzorgcentra ‘in de familie hebben’. We gaan pas met een nieuwe naam aan de slag als we er aan toe zijn. Dat is zeker niet voor 2016.”

Tot de Zorggroep Leveste Middenveld behoren naast het  Scheperziekenhuis in Emmen, het Bethesda in Hoogeveen en het Refaja in Stadskanaal. Eind december werd bekend dat de gefuseerde ziekenhuizen 13 miljoen euro moeten bezuinigen. Als gevolg hiervan gaan honderd arbeidsplaatsen verloren.

Nieuwe OK

Dit  betekent echter volgens Janson niet dat de zorg op perifere locatie als Stadskanaal wordt uitgekleed. “De fusie is geen bijl aan de wortel van het ziekenhuis, maar het samengaan is juist een garantie dat ook in de Kanaalstreek in de komende jaren een breed pakket aan ziekenhuiszorg voor de patiënten kan worden behouden”, zegt Janson. “En we blijven investeren in Stadskanaal. Om te blijven voldoen aan de strenge kwaliteitseisen beschikt het Refaja binnen nu en twee jaar over een nieuw operatiekamercomplex. Op de locatie in Stadskanaal blijft ziekenhuiszorg 24 uur per dag, zeven dagen per week aangebode, inclusief spoedeisende hulp, verloskunde, IC, laboratoriumbepalingen, röntgen en faciliteiten voor operaties en bedden. Het is zelfs denkbaar dat het aanbod wellicht te zijner tijd wordt uitgebreid. Denk onder meer aan plastische chirurgie.”

 

 

 

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top