ACTUEEL

Achmea en Radboudumc leggen geschil bij

Achmea en Radboudumc hebben hun meningsverschil over de zorgkosten bijgelegd. De totale kosten kwamen vorig jaar ruim 10 miljoen euro hoger uit dan vooraf beraamd. Achmea betaalt het grootste deel van die kosten nu alsnog aan het ziekenhuis. Dat hebben beide partijen dinsdag laten weten.

Mensen met een verzekering bij Achmea of een van de Achmeadochters konden eind vorig jaar door de kostenoverschrijding van dat jaar niet bij het ziekenhuis terecht, tenzij het om spoedeisende klachten ging. Ook voor dit jaar was de begroting te krap, maar de afspraken over 2014 zijn inmiddels aangepast.

Reden

De reden voor de kostenoverschrijdingen was onder meer dat het aantal behandelde Achmea-verzekerden in het Radboudumc is toegenomen. Ook bleek dat bij een beperkt aantal Achmea-verzekerden de kosten van dure, niet planbare academische zorg hoger zijn uitgevallen dan gezamenlijk werd verwacht. (ANP)

---

Van 22 tot en met 27 februari 2014 vindt de HIMSS 2014 plaats in Orlando. HIMSS is wereldwijd de grootste conferentie en beurs op het gebied van ICT en Healthcare. Skipr is dit jaar exclusief aanwezig bij de HIMSS en doet voor u dagelijks verslag.
Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om op vrijdagmiddag 4 april 2014 van 16.00 tot 19.00 uur in Houten de Skipr HIMSS highlights bij te wonen. Schrijf u nu in. Let op, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

DGo

26 februari 2014

Ziekenhuisbestuurders, zo zie je maar!

Top