ACTUEEL

Extra personeel bij kinderhartcentrum Utrecht

Het kinderhartcentrum van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) heeft extra personeel nodig nu minister Ab Klink van VWS heeft besloten dat de kliniek voorlopig open mag blijven. Het gaat om ruim 25 arbeidsplaatsen, zo maakte het ziekenhuis woensdag bekend.

Voldoende operaties

Minister Klink heeft vorige maand besloten dat het kinderhartcentrum in Utrecht in ieder geval tot 2011 open mag blijven. Het zou eerst worden gesloten, omdat het mes wordt gezet in het aantal ziekenhuizen waar hartchirurgie bij kinderen wordt uitgevoerd. Dat zijn er nu zes, maar het moeten er uiteindelijk drie worden. Klink wil er zo voor zorgen dat de klinieken jaarlijks voldoende operaties uitvoeren om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Utrecht mag zich bewijzen

Het kinderhartcentrum in Utrecht was net een samenwerkingsverband aangegaan met dat in Nijmegen. Daarom heeft Klink het Utrechtse kinderhartcentrum een kans gegeven zich te bewijzen. Voorlopig zijn er nog vier ziekenhuizen waar kinderen met hartafwijkingen worden geholpen. Behalve het UMCU zijn dat de universitaire ziekenhuizen van Rotterdam, Leiden en Groningen. De kinderhartcentra in Amsterdam en Nijmegen zijn al afgevallen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top