ACTUEEL

Slotervaartziekenhuis schrapt banen

Het Slotervaartziekenhuis schrapt banen en biedt 25.000 vierkante meter van het gebouw te huur aan. Daarnaast gaat het ziekenhuis in gesprek met leveranciers om korting te krijgen. Deze maatregelen moeten het ziekenhuis 8 miljoen euro opleveren. Dat zegt voorzitter raad van bestuur Loek Winter desgevraagd aan Skipr.

Onder de 1800 werknemers wordt gesproken over zo´n 300 ontslagen, meldt Het Parool. “Dat is teveel, het zijn er veel minder”, zegt Winter in een reactie tegen Skipr. Om hoeveel banen het precies gaat, maakt het ziekenhuis op vrijdag 14 maart bekend.

Bezuinigen

Het ziekenhuis is volgens Winter genoodzaakt te bezuinigen omdat op jaarbasis 7,5 miljoen euro aan transitiefinanciering wegvalt. Deze vangnetmaatregel werd bij de invoering van de prestatiebekostiging voor de duur van vier jaar ingevoerd om ziekenhuizen te beschermen tegen te grote financiële schommelingen. “Met de drie maatregelen bezuinigt het ziekenhuis dit jaar nog 8 miljoen euro”, zegt Winter. “Dit gaat lukken. We weten precies wat we doen en welke impact dat heeft.”

Verhuur

Wat betreft de verhuur van een deel van het gebouw zijn er gesprekken gaande met gegadigden. Winter wil nog geen namen van partijen noemen. De bestemming van de verhuurde delen is in elk geval “focuszorg”, zegt Winter. “Dat is zorg in bepaalde thema’s. Denk bijvoorbeeld aan oncologie, geriatrie, revalidatie.”

0 Reacties

Top