HRM

Dichterbij-topman verkozen tot Influencer 2014

Bestuursvoorzitter Frank Holtman van Dichterbij is door collega-zorgbestuurders verkozen tot Influencer of the Year 2014. Holtman beschouwt de eretitel als een compliment voor zijn hervormingskoers bij de Gelderse aanbieder van gehandicaptenzorg.

De koerswisseling, waardoor ongeveer een tiende van de vijfduizend werknemers boventalllig wordt, is binnen Dichterbij niet zonder slag of stoot verlopen. Maar, stelt Holtman, “weerstanden horen erbij”. “Wij hebben op een bepaald moment een omslag gemaakt in onze communicatie”, aldus Holtman. “Onder het motto “Keigoede zorg, ook voor morgen” zijn we in dialoog gegaan met medewerkers, hebben hen opgezocht en betrokken bij de verdere uitwerking van plannen. Steeds meer medewerkers van Dichterbij  zien de noodzaak van dit traject en de te nemen maatregelen in. Feitelijk  laten we als Dichterbij zien dat we kunnen anticiperen op belangrijke  ontwikkelingen.”

Score

Naast Holtman was dit jaar ook bestuursvoorzitter Pieter de Kort van Rivas Zorggroep door het Strategie Platform Healthcare genomineerd. Holtman ontving met een score van 58 procent uiteindelijk de meeste stemmen. Eerdere Influencers of the Year waren Careyn-bestuursvoorzitter Ton van Overbeekk, UMCG-topman Bert Bruggeman, bestuurder Bart Berden van het St. Elisabeth ziekenhuis, Frits Verschoor, destijds bestuurvoorzitter van de Parnassia Bavo Groep, VUmc-topman Elmer Mulder en bestuursvoorzitter Eelco Damen van Cordaan.

 

---

Onder het motto 'Navigeren in een nieuw zorglandschap' houdt Skipr op 20 juni een congres over de transitie van de langdurige zorg. Voor meer informatie, klik hier

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top