ACTUEEL

Actievoerders thuiszorg halen tent niet weg

De actievoerende thuiszorgmedewerkers van Abvakabo FNV weigeren hun tent voor de deur van het gemeentehuis in Steenwijkerland af te breken. Vanaf woensdag gaat de gemeente daarom een dwangsom opleggen van 1000 euro per week, met een maximum van 10.000 euro. De zaak komt volgende week woensdag voor de voorzieningenrechter in Zwolle, aldus bondsbestuurder Riek van Kampen.

Volgens de gemeente was er een tijdelijke standplaatsvergunning voor de tent, die dienst doet als actiekantoor. Die vergunning is al 2 weken verlopen en wordt niet vernieuwd. Steenwijkerland bood een andere plek aan, maar die ligt volgens Van Kampen "ver weg en uit het zicht en schiet dus het doel voorbij."

Overgangsjaar

De actievoerders demonstreren tegen de voorgenomen bezuinigingen op de zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder. Ze zijn van plan de tent te laten staan totdat de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) in 2015 in die gemeenten van de baan is. De demonstranten willen dat 2015 een overgangsjaar wordt.

"De tent is onderdeel van onze actiestrategie", zegt Van Kampen. "Daarom vinden wij dat de gemeente ons demonstratierecht aantast door een dwangsom op te leggen." (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top