ACTUEEL

WHO mikt op miljoen doses ebolavaccin in 2015

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verwacht dat er voor het einde van 2015 een miljoen doses ebolavaccin beschikbaar zijn. Dat berichtte de BBC vrijdag.

De organisatie denkt dat er "enkele honderdduizenden doses" worden geproduceerd in de eerste helft van het jaar. Die kunnen worden gebruikt om gezondheidswerkers in te enten tegen de ziekte. Er zouden geen plannen zijn om voor de zomer van 2015 te beginnen met een massale vaccinatiecampagne, maar de organisatie sluit niet uit dat de middelen toch op grote schaal worden ingezet.

Vaccins

Een woordvoerster van de WHO meldde vrijdag dat twee kandidaat-vaccins al op mensen worden getest. Daarnaast worden er vijf andere vaccins ontwikkeld. Het is de bedoeling die volgend jaar op mensen te testen.

De WHO waarschuwt volgens de BBC dat vaccins geen ,,wondermiddelen'' zijn waarmee de epidemie kan worden beëindigd. Het aantal doden door ebola nadert de 5000. De West-Afrikaanse landen Guinee, Sierra Leone en Liberia zijn het zwaarst getroffen door de epidemie. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top