ACTUEEL

Leusink vertrekt als bestuurder Severinus

Bestuursvoorzitter Geraline Leusink gaat vertrekken bij zorginstelling Severinus in Veldhoven. Naar verwachting heeft zij in december haar taken overgedragen. Het is nog niet bekend wie haar gaat opvolgen.

Dit maakte de raad van toezicht van Severinus op 27 oktober bekend. De zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking is in een vergevorderd stadium met het aantrekken van een interim-bestuursvoorzitter.

Uitdaging

Geraline Leusink heeft aangegeven dat ze na drie jaar toe is aan een nieuwe uitdaging. De raad van toezicht is haar “bijzonder erkentelijk voor het feit dat zij in hoog tempo en met grote vaardigheid de organisatie heeft geprofessionaliseerd”.

Bestuurscrisis

Severinus overleefde deze zomer een bestuurscrisis. Toen werd Jeroen Colette aangesteld als extra bestuurder. Collette rondt zijn werkzaamheden bij Severinus af nadat hij deze heeft overgedragen aan de nieuwe interim bestuurder. Volgens het Eindhovens Dagblad kreeg Leusink kritiek op haar wijze van communiceren.  De problemen met het personeel waren niet doorslaggevend voor haar besluit om te vertrekken, zegt een woordvoerder.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top