ACTUEEL

Felle kritiek op bestuur en toezicht ZorgSaam

De ondernemingsraad van ZorgSaam uit felle kritiek op de raad van bestuur. Ook aan het functioneren van de raad van toezicht wordt getwijfeld.

Dit meldt Omroep Zeeland op 25 november. De cliëntenraad heeft aangegeven akkoord te gaan met het bezuinigingsplan, al heeft het ook kritiek. De CR zegt dat de raad van bestuur de financiële crisis te lang heeft verzwegen.

Wanbeleid

Interim-bestuursvoorzitter Maarten Rutgers erkent nu ook dat de zorginstelling eerder had moeten beginnen met bezuinigen. ZorgSaam moet voor 17,5 miljoen in de kosten snijden, ongeveer twaalf miljoen gaat ten koste van het ziekenhuis, ongeveer vijf van de thuiszorg. Dat kwam als een slag bij heldere hemel, De Zeeuwse OR spreekt daarom over wanbeleid. 

De OR pleit voor een andere organisatiestructuur binnen ZorgSaam. Het wil een platte organisatie met minder bestuurders. Er moet meer verantwoordelijkheid komen bij de zorgteams.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

26 november 2014

Beste OR, wanneer de organisatie zo plat wordt gemaakt als u lijkt te willen bent u er wellicht niet.

Hoe vervelend het ook lijkt, een organisatie heeft nu eenmaal een hiƫrarchische structuur met lijnverantwoordelijken nodig. En deze hebben niet allemaal een wit uniform aan.
Wellicht is het bestaande lijnmanagement niet overal even adequaat, maar dat zegt nog niets over de noodzaak van een leidinggevende functie.

Bij de bezuiningsslag hoort direct de ontwikkeling van een nieuwe organisatiestructuur. Daarin kan gelijk een (eventuele) sanering plaatsvinden van het bestaande management.

Veel succes ermee, samen met uw RvB.

Top