ACTUEEL

Vertrouwenscrisis kost ZorgSaam-bestuurder de kop

De raad van toezicht van ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen heeft bestuurder Joep Paulides op non-actief gesteld. Dat laat de organisatie in een korte verklaring op de eigen website weten.

De raad van toezicht  heeft de maatregel genomen nadat “verschillende geledingen vanuit ZorgSaam ziekenhuis hun vertrouwen in de raad van bestuur hebben opgezegd”, zo valt op de website te lezen.

´Indringend gesprek´

Na een “indringend gesprek” met de raad van bestuur heeft de raad van toezicht besloten om Paulides per direct op non-actief te stellen met het voornemen om tot ontslag over te gaan. Paulides wordt medeverantwoordelijk gehouden voor de penibele financiële situatie waar ZorgSaam in verkeert. De organisatie, waar naast een ziekenhuis in Terneuzen twee buitenpoli’s en verschillende verzorgingshuizen onder vallen,  moet zeventien miljoen euro bezuinigen, waardoor onder meer 288 voltijdsbanen verdwijnen.

De taken van Paulides, die sinds 2008 als bestuurder actief was in Terneuzen, worden overgenomen door interim-bestuursvoorzitter Maarten Rutgers. Daarmee heeft Rutgers de handen vrij om de aangekondigde reorganisatie door te voeren. Nadat voorzitter Paul Rademacher al eerder werd ontslagen, kondigde het derde lid van de raad van bestuur Arnold Schelfhout vorige week zelf zijn afscheid aan. Schelfhout blijft tot april als bestuurder actief. Hij heeft hiervoor de brede steun van de managers en van de adviesorganen, zo laat de raad van toezicht weten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top