ACTUEEL

Abvakabo bereidt kort geding cao vvt voor

Vakbond Abvakabo FNV wil ActiZ met een kortgeding dwingen om het onderhandelaarsakkoord van de cao vvt na te leven. Volgens de vakbond verschilt de uitwerking van de tekst die onder redactie van Actiz gemaakt is en aangeboden wordt aan de minister, inhoudelijk van het onderhandelaarsakkoord.

"De teksten verschillen bijvoorbeeld op het onderdeel over min-maxcontracten. Ook de tekst over de algemene maatregel van bestuur is anders. En het gaat om het principe: je gaat niet zomaar dingen anders opschrijven. Allereerst omdat je de hele discussie dan opnieuw voert, en ja, als we zo gaan beginnen, hebben wij ook nog wel een paar dingen die we anders willen zien", zegt Lilian Marijnissen van de bond.

Buiten spel

Abvakabo heeft er bovendien grote problemen mee dat ActiZ heeft laten weten dat Abvakabo niet meedoet aan de cao. "Onze handtekening staat gewoon onder het onderhandelaarsakkoord. Net als die van hen trouwens. Daar moet iedereen zich aan houden. Wij wilden dit oplossen. Maar we zijn voor een slikken of stikken positie geplaatst en vervolgens wordt er gezegd dat we zijn afgehaakt."

Werknemersorganisaties CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ hebben wel ingestemd met de uitwerking van de tekst.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top