ACTUEEL

Anno12 gooit handdoek nog niet in de ring

Zorgverzekeraar Anno12 neemt dit voorjaar een besluit over een mogelijke continuering van de oprichtingsplannen. Vooralsnog wil initiatiefnemer Rob Adolfsen de handdoek nog niet in de ring werpen.

Tenminste 10.000 verzekerden had Adolfsen nodig om de eerste nieuwe zorgverzekeraar sinds 25 jaar op te starten. Hij hoopte het dubbele te halen, maar bleef steken op ongeveer een derde. De Stentor berichtte zaterdag dat de verzekeraar daarmee in 2015 niet van de grond komt en dat een doorstart er evenmin in zit. Op de website van Anno12 wordt gesproken van een ‘te grote uitdaging’. Toch wil Adolfsen zijn Anno12 nog niet opgeven.

Adolfsen bedacht de nieuwe zorgverzekering uit ergernis over de macht van de grote verzekeraars, die hij gebrek aan integriteit en solidariteit verwijt, aldus de Stentor. Anno12 moest stoelen op waarden als integriteit, solidariteit en bewust leven. De mensen die zich hierdoor aangesproken voelden en lid werden, krijgen nu hun inleg terug.

Tegelijkertijd werkt Adolfsen aan een doorstart. Op de berichtgeving van De Stentor reageerde hij op Twitter met:  “Journalisten hè. "Op n zelfde manier nogmaals proberen heeft geen zin" wordt vertaald als "Doorstart ANNO12 zit er niet meer in". #nuance”

Voorwaarden

Voor een eventuele doorstart moet Anno12 voor maart aan een viertal voorwaarden voldoen. Allereerst moet de vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) worden behouden. Adolfsen moet nieuwe financiers zien te vinden voor het project dat hemzelf volgens De Stentor al tonnen kostte. Hij moet bovendien zijn medewerkers binnen boord houden en zicht hebben op een aanwas van voldoende verzekerden. “We zijn gestructureerd bezig”, zegt Adolfsen. “Maar bij iedere stap kunnen er beren op de weg komen.”

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top