Algemeen

'Op alle afdelingen goede zorg voor ouderen'

  • Onbekend
  • 10 februari 2015
  • 1069 keer gelezen
  • 1 reactie

Een speciale afdeling geriatrie is niet meer van deze tijd. In het Sint Jans Gasthuis in Weert krijgen ouderen op alle afdelingen in het ziekenhuis zorg die met hun leeftijd rekening houdt. Dat zegt Katie Dermout, geriater van het Sint Jans Gasthuis in Weert.

Dermout sprak bij de inivitational conference 'Krachtig Innoveren'  die de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) op 4 februari hield. "Het betekent specialistische kennis delen en basisvoorzieningen van de geriatrie toepassen op andere afdelingen", zei de geriater.

Geriatrische zorg naar de patiënt brengen in plaats van andersom. "Het hoeft niet veel meer te kosten", zegt Dermout. "Een hbo-studente stelde een programma op voor bewegen. In een speciaal ingerichte huiskamer kunnen kwetsbare ouderen samen eten, begeleid door een verzorgende die bekend is met revalidatiedagbehandeling in een verpleeghuis."

1 Reacties

om een reactie achter te laten

tineke spijkers

10 februari 2015

Prachtig. En dat doe je dan met 1 zorgprofessional op een hele huiskamer. Ik heb een soortgelijke situatie gisteren mogen observeren. Wat een onmogelijke opgave. Los dat eerst maar eens op, alvorens te kijken hoe de samenstelling in de huiskamer er idealiter uit zou mogen zien.

Top