ACTUEEL

Habion en Woonzorg blazen fusieplannen af

Habion en Woonzorg Nederland zien af van hun voornemen om intensief samen te werken. In een korte verklaring laten de twee corporaties weten dat “er onvoldoende draagvlak is om samen te werken aan de gedeelde visie op de toekomstige huisvesting van kwetsbare ouderen in Nederland”.

De mogelijke fusie leidde de afgelopen weken zowel binnen de betrokken organisaties als in de politiek tot ongerustheid. De nieuwe instelling zou in totaal 32.000 zelfstandige woningen en 250 tehuizen hebben, in totaal goed voor 57.000 wooneenheden. Binnen de Tweede kamer bestond veel verzet tegen het ontstaan van een dergelijke ‘moloch’. Minister Stef Blok (Wonen) werd in enkele moties zelfs opgeroepen om de fusie te verbieden.

Zonder direct naar de politieke ophef te verwijzen laten Habion en Woonzorg nu weten dat het gebrek aan draagvlak reden is om de verkenning van een intensieve samenwerking nu te beëindigen. Habion laat op de eigen website weten "zelfstandig voort te gaan op de ingeslagen weg om onze bestaande bejaardenhuizen een tweede jeugd te geven en daarmee betaalbare huisvesting van kwetsbare ouderen voor nu en in de toekomst kunnen blijven garanderen".

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top