Finance

Crowdfunding voor renovatie ADRZ

Zeeland Investments Beheer (ZIB) wil de renovatie van een ziekenhuis in Vlissingen voor een deel financieren via crowdfunding. Deze beheerder van beleggingsfondsen, onder leiding van de Zeeuwse ondernemer Henk van Koeveringe, maakte dit woensdag bekend.

Het gaat om de verbouwing van de locatie Vlissingen van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ). De bedoeling is dat ZIB pand en grond van ADRZ koopt voor 5 miljoen euro en de renovatie ter hand neemt. Een en ander is inmiddels vastgelegd in een intentieovereenkomst, bevestigde een woordvoerder van het ziekenhuis.

Benodigd bedrag

Om het project te realiseren is een bedrag van circa 20 miljoen euro nodig. Van Koeveringe wil ongeveer de helft hiervan ophalen via crowdfunding. Particulieren kunnen er aan meedoen vanaf een bedrag van 2500 euro tot een maximum van 40 duizend euro. Ze verstrekken de lening voor een periode van maximaal zeventien jaar. De deelnemers krijgen een rente van 5 procent per jaar.

Sterke relatie

Van Koeveringe zegt dat via de crowdfunding ook een sterke relatie kan ontstaan tussen de Zeeuwse bevolking en het ziekenhuis. "Ze krijgen minimaal een keer per jaar de kans om op een vergadering hun zegje te doen."

ZIB wil de andere helft van de benodigde 20 miljoen euro financieren via een bancaire lening.

Volgens het plan huurt ADRZ het gerenoveerde ziekenhuis terug. Volgens de woordvoerder van het ziekenhuis scheelt dat op jaarbasis 3 miljoen tot 4 miljoen euro aan exploitatiekosten. (ANP)

Zorgorganisatie Tragel houdt op 18 juni een groot congres over 'De Zeeuwse zorg van morgen'

1 Reacties

om een reactie achter te laten

paul sloot

20 mei 2015

Voor 10 Miljoen euro heb je een nieuw spik en span ziekenhuis voor de electieve planmatige zorg (asa 1-2) plan do act Huybert !

Top