Finance

Carint Reggeland ontslaat 310 medewerkers

Thuiszorginstelling Carint Reggeland in Twente ontslaat 310 personeelsleden. De werknemers hebben dat donderdag te horen gekregen. Vakbond ABVAKABO praat maandag met de Carint Reggeland Groep en met de ondernemingsraad van SbT Thuiszorg over de positie van het personeel.

Ontslagen bij SbT Thuiszorg

Alleen in de vestiging Hengelo verdwijnen al 159 banen. Onder hen 44 huishoudelijke hulpen, 84 verzorgenden en 27 alphacoördinatoren. Bij SbT Thuiszorg, een dochteronderneming van de Carint Reggeland Groep, hebben 65 thuishulpen en verzorgenden donderdagavond collectief ontslag gekregen. Ook een aantal medewerkers van de ondersteunende diensten moet per 1 januari vertrekken.

Boycot aanbestedingstrajecten

Carint kondigde in september al aan dat er mogelijk gedwongen ontslagen zouden vallen. De raad van bestuur van de Carint Reggeland Groep besloot om niet in te schrijven op de aanbesteding huishoudelijke hulp van de dertien Twentse gemeenten en de aanbesteding van de gemeente Hengelo, die een eigen aanbestedingstraject doorliep. Volgens de thuiszorginstelling was het onmogelijk om kwaliteit te blijven leveren tegen de lage tarieven die de gemeenten hanteren. “Als de Carint Reggeland Groep met de nieuwe tarieven huishoudelijke hulp in 2010 moet gaan leveren, dan zouden de kosten hoger zijn dan de inkomsten. Dit blijkt zowel uit onze berekeningen, als uit de berekeningen die door het ministerie van VWS zijn gedaan. De raad van bestuur vindt het niet verantwoord om het verlies van de Wmo te compenseren met AWBZ-geld”, zei de instelling in september. De Carint Reggeland Groep sprak daarbij de verwachting uit dat dit consequenties zou hebben voor direct en indirect personeel en sloot gedwongen ontslagen niet uit.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze emailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top