ACTUEEL

Van der Hoek gaat De Friesland Zorgverzekeraar leiden

Bert van der Hoek wordt per 1 oktober 2015 de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar. Hij volgt Diana Monissen op die eerder dit jaar bekend maakte de overstap te maken naar het Prinses Máxima Centrum.

De geboren Fries Van der Hoek is sinds 2005 lid en vanaf 2007 voorzitter van de raad van bestuur van ggz-organisatie Lentis in Groningen. Bert vd HoekTussen 2003 en 2005 was hij als directeur care bij Menzis en eindverantwoordelijk voor de zorginkoop. Daarvoor werkte hij onder andere als organisatieadviseur en hoofd P&O bij de gemeentepolitie Groningen en als directeur zorg bij Geové-RZG Zorggroep.

Nieuwe uitdaging

Bert van der Hoek: "Ik heb de afgelopen tien jaar met heel veel plezier bij Lentis gewerkt. Toch vind ik het tijd een nieuwe uitdaging aan te gaan. Toen ik werd benaderd voor deze functie had ik gelijk interesse. De Friesland heeft een pakkende visie. Ze hebben de ambitie om samen met de klant goede zorg maar ook kwaliteit van leven te garanderen. En ze zien zorgaanbieders als partners. Dat spreekt mij zeer aan. Duurzame toegang tot goede zorg. Daar wil ik de komende tijd bij De Friesland voor gaan."

Jan Ploeg, voorzitter van de raad van commissarissen van De Friesland: "Bert heeft ruime ervaring binnen zorgverzekeringsbedrijven en onderhoudt een groot netwerk binnen en buiten de zorg in Noord Nederland. Met zijn sterke visie op de markt is hij de perfecte kandidaat om naast Steven Hofenk de raad van bestuur van De Friesland te completeren."

1 Reacties

om een reactie achter te laten

paul sloot

30 juni 2015

Op zn Cruijffs: logisch

Top