ACTUEEL

Antroposofische aanbieder door oog van de naald

De aanbieder van ggz en gehandicaptenzorg op antroposofische grondslagLievegoed heeft een faillissement weten af te wenden. Dat meldt het FD op basis van een brief van het bestuur aan de ouders van cliënten.

Medio juni berichtte FD over grote financiële problemen bij Lievegoed, dat een kleine veertig locaties heeft in met name de Randstad. Met name de liquiditeitspositie zou penibel zijn. Door onder meer investeringen in renovatie van vastgoed was de kasstroom bijna zes miljoen euro negatief, aldus FD.

In de brief die FD in bezit heeft schrijft het bestuur dat er een reddingsplan is, dankzij 'onder meer' een financiële bijdrage van de banken en zorgverzekeraars. Verschillende partijen zouden bereid zijn om hulp te bieden. Of daar andere zorginstellingen toe behoren is volgens het FD onduidelijk.

In een persbericht meldt het bestuur alleen dat een 'interne efficiencyslag' onderdeel uitmaakt van het reorganisatieplan. De huisvesting wordt 'meer gecentraliseerd' en panden worden verkocht. In de overhead en bij het management komen arbeidsplaatsen te vervallen. Om hoeveel banen het gaat is niet duidelijk.

De antroposofische instelling had in 2014 al hard ingegrepen door het aantal bedden te reduceren en 27 van de 350 voltijds banen te schrappen. Maar al snel bleek dit niet genoeg.

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top