ACTUEEL

Overname Pasana Ouderenzorg definitief

De ouderenzorg van de Pasana Zorggroep in Dokkum is definitief overgedragen aan de KwadrantGroep en ZuidOostZorg. De overdracht zal per 1 september zijn afgerond.

De afsplitsing is een uitvloeisel van het faillissement van de Pasana Zorggroep in november 2014, meer in bijzonder ziekenhuis De Sionsberg. Om de ouderenzorg op de tien locaties te continueren werd deze  in een aparte beheerstichting ondergebracht.  

Begin april kwam de curator tot een deal met de KwadrantGroep en ZuidOostZorg over overname van Pasana ouderenzorg. Na eerdere toestemming van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft op vrijdag 31 juli de officiële overdracht plaats gevonden.

Daarmee is definitief een einde gekomen aan een onzekere periode voor de circa duizend medewerkers en kleine zevenhonderd cliënten van Pasana Ouderenzorg. Volgens de nieuwe eigenaren garandeert de overname een toekomstbestendig zorgaanbod voor mensen in Noordoost Fryslân. Locatie De Waadwente in Dokkum gaat verder onder de vlag van ZuidOostZorg en de overige locaties zijn voortaan onderdeel van de KwadrantGroep.

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top