Finance

D66 Enschede bezorgd over gemeentelening aan MST

D66 Enschede bezorgd over gemeentelening aan MST

D66 in Enschede maakt zich zorgen over de terugbetaling van de lening van 17,5 miljoen euro die het Medisch Spectrum Twente (MST) van de gemeente heeft ontvangen voor de recent voltooide nieuwbouw.

Dat meldt TC Tubantia. Uit de recente jaarcijfers blijkt dat het ziekenhuis in 2014 ruim 3 miljoen euro minder resultaat heeft geboekt dan begroot. Coalitiepartij D66 wil van de eigen wethouder Eelco Eerenberg weten wat dit betekent voor het risico dat de gemeente loopt met deze lening.

De totale kosten van nieuwbouw bedragen 275 miljoen euro. Door de leningen voor de nieuwbouw steeg de langlopende schuld over 2013 met 78 miljoen euro. Dat betekent voor de toekomst hogere kosten van afschrijvingen en een hogere rente.

De raad van bestuur erkent in het jaarverslag dat ‘het resultaat in de toekomst beter moet om aan de eisen van het bankenconsortium te blijven voldoen’. In een toelichting wordt gesteld dat er een jaarlijkse rendementsverbetering van 3 procent moet komen. D66 wil dat het college van burgemeester en wethouders met het MST om tafel gaat om eventuele problemen te voor te zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top