Vastgoed

MST haalt deadline en budget met nieuw ziekenhuis

Aannemerscombinatie Dura Vermeer en Trebbe en installatiecombinatie Croon, Unica en Wolter en Dros hebben op 31 juli het nieuwe ziekenhuis van Medisch Spectrum Twente (MST) opgeleverd en overgedragen. Het MST verhuist in de eerste week van 2016 naar het nieuwe pand.

Het nieuwe ziekenhuis heeft een oppervlakte van bij 80 duizend vierkante meter. Door de ingebruikname van het nieuwe ziekenhuis denkt MST “nog betere zorg” te kunnen bieden. Zo is de gehele derde verdieping gekenmerkt als 'hotfloor', een belangrijk onderdeel van het nieuwe ziekenhuis. Hier zitten alle operatiekamers en afdelingen voor intensieve verpleging. Deze afdelingen zijn voorzien van de modernste apparatuur en zijn centraal gepositioneerd in het ziekenhuis, op de derde verdieping, met de verpleegafdelingen erboven en de poliklinieken eronder.

Duurzaam

De verpleegafdelingen zijn voorzien van eenpersoonskamers. Eén persoonskamers bieden meer privacy en de kans op besmettingen neemt af. Het gebouw is daarnaast innovatief en duurzaam. De energieopwekking maakt gebruik van warmte- en koudeopslag in de bodem, naast allerlei vormen van warmteterugwinning in het gebouw zelf en in de energiecentrale. De grote atria in het gebouw geven niet alleen een ruimtelijk effect. De grote glaspuien vormen als het ware een 'tweede huid'. Ook dit draagt bij aan het duurzame karakter van het gebouw.

De medewerkers van MST worden het aankomende half jaar voorbereid op de verandering van werkprocessen om zo de zorg te verbeteren. De bouw van het ziekenhuis heeft drie jaar geduurd. Daarmee is de bouw gereedgekomen binnen de afgesproken planning. Ook is de bouw gerealiseerd binnen het afgesproken budget.

Enkele onderdelen zijn door MST later in opdracht gegeven. Hiertoe behoren de afbouw van het restaurant en de keuken op de begane grond en de bouw van het nieuwe Stiltecentrum. De afbouw daarvan loopt nu nog door maar is gereed voor de verhuizing.

Bouwende partijen

De bouw is in 2012 opgedragen aan de voor deze gelegenheid opgerichte combinatie van bouwkundig aannemers Dura Vermeer Hengelo en Trebbe Bouw en de combinatie van installatietechnisch aannemers Croon, Unica en Wolter en Dros. Voor de uitvoering is de aannemerscombinatie een samenwerking aangegaan met Goossen Te Pas bouw. Het bouwkundig ontwerp is van Harry Abels van IAA Architecten.

Het gebouw is ontworpen en gebouwd op basis van de principes van de ‘healing environment’. Dit  betekent dat voorzieningen en uitstraling een positief effect zullen hebben op het welzijn van de patiënten en bezoekers die er verblijven. Het gebouw heeft daarbij passend lichte kleuren, met op zoveel mogelijk plekken uitzicht naar buiten en een vriendelijke uitstraling.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top