ACTUEEL

NVVE heeft nieuwe directeur

Robert Schurink (1956) is vanaf 1 september de nieuwe directeur van de Nederlande Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE).

Schurink volgt Petra de Jong op die in mei opstapte als directeur. Haar voorganger Rob Jonquière nam de honneurs tijdelijk waar. De Jong stapte in goed overleg met het bestuur op, aldus een NVVE-woordvoerder. Als reden voerde de woordvoerder aan dat ze nog "heel veel vakantiedagen" had. De Jong was sinds 2008 het boegbeeld van de NVVE.

De voorzitter van het NVVE-bestuur, Margo Andriessen, laat weten dat het bestuur Schurink met overtuiging en enthousiasme benoemt.

Betekenisvol

Na afronding van de studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam gaf Schurink vier jaar lang leiding aan een uitgeverij/drukkerij en was hij directeur van dagblad De Waarheid. Zijn loopbaan vervolgde hij bij het AMC, waar hij jarenlang plaatsvervangend medisch directeur was. De laatste 17 jaar was hij actief als adviseur en headhunter voor de zorgsector, vanuit zijn eigen bureau Cortex Group. Zijn bureau voerde projecten uit op strategisch/tactisch niveau voor ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en zorginstellingen in de geestelijke gezondheidszorg.

Schurink ziet in de nieuwe functie veel van zijn kennis en ervaring samenkomen. "Directeur van de NVVE is een betekenisvolle baan. De NVVE is een strijdbare vereniging met meer dan 160.000 leden, die veel betekent voor mensen in de laatste fase van hun leven. Van dichtbij heb ik mogen meemaken hoe mooi afscheid nemen is op een zelfgekozen tijdstip en dat gun ik iedereen. Daar kan ik nu daadwerkelijk mijn bijdrage aan leveren."

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top