HRM

ADRZ sluit gedwongen ontslagen niet uit

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) gaat waarschijnlijk veertig werknemers ontslaan. De raad van bestuur is van plan bij het UWV collectief ontslag aan te vragen voor de werknemers in kwestie. Daarnaast verlengt het ziekenhuis tijdelijke contracten niet.

De plannen zijn een onderdeel van een al lopende reorganisatie. Het ADRZ moet naar eigen zeggen bezuinigen "om financieel gezond en toekomstbestendig te worden". Dit voorjaar heeft het ziekenhuis aangekondigd in totaal honderd banen te schrappen. Voor een belangrijk deel wordt dit aantal bereikt met de reorganisatie bij de poliklinieken. Uitgangspunt is dat medewerkers die boventallig zijn, worden begeleid naar een nieuwe functie in of buiten het ADRZ.

De reorganisatie dient niet alleen een financieel maar ook een kwalitatief doel, stelt het ziekenhuis. De poliklinieken en de secretariaten worden gemoderniseerd om de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen. Patiënten kunnen straks via een centraal punt alle afspraken maken. Werkprocessen worden aangepast, waardoor medewerkers meerdere poli’s kunnen ondersteunen. Het ziekenhuis brengt het aantal functies terug en de kwaliteit van de medewerkers wordt verbeterd door middel van opleidingen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top