ACTUEEL

Jan de Vries zegt MEE Nederland gedag

Jan de Vries, directeur van MEE Nederland, verlaat deze branchevereniging per 1 januari 2016. Dan wordt MEE Nederland een coöperatieve vereniging en gaat zij verder onder de naam MEE NL.

De Vries vindt de organisatieverandering “een natuurlijk moment” om een nieuwe functie te zoeken. Ook de voltooide invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) heeft bij zijn besluit een rol gespeeld. “De transitie naar de Wmo is afgerond. Dat beschouw ik samen met de overgang van MEE Nederland naar de nieuwe organisatie MEE NL als een natuurlijk moment om het stokje over te dragen en mij te oriënteren op het vervolg van mijn loopbaan”, aldus De Vries. “Met passie en plezier heb ik de afgelopen vijf jaar voor MEE gewerkt en samen met collega’s, leden, cliëntenorganisaties en andere partners kunnen bijdragen aan een inclusieve samenleving.”

De Vries heeft MEE Nederland geleid sinds augustus 2010. Daarvoor was hij voor het CDA acht jaar lang lid van de Tweede Kamer. De Vries blijft tot 1 januari 2016 directeur en werkt tevens als kwartiermaker mee aan de nieuwe organisatorische koers. MEE NL gaat op zoek naar een nieuwe directeur.

Als collectief van de twintig MEE-organisaties bevordert MEE NL de zelfredzaamheid en participatie van mensen met een beperking. Om dat te bereiken gaat MEE NL innoveren, maatschappelijk ondernemen en samenwerken met overheden, publieke organisaties en private partijen. Zo komt MEE NL tegemoet aan de toenemende vraag naar de dienstverlening en expertise van MEE.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top