ACTUEEL

Ex-topman failliete Zonnehuizen mag premie claimen

De rechter heeft Frans Broekhuizen, oud-topman van de failliete zorginstelling De Zonnehuizen, in het gelijk gesteld. Hij mag alsnog zijn vertrekpremie van 189.000 euro opeisen.

Dit meldt RTL Z op 2 oktober. De curator van De Zonnehuizen moet van de Rechtbank Midden-Nederland Broekhuizen de preferente vordering van Broekhuizen erkennen. Daarmee heeft hij als schuldeiser voorrang op andere eisers.

Wanbeleid

De antroposofische zorginstelling werd in december 2011 failliet verklaard. Broekhuizen was een aantal maanden daarvoor opgestapt, onder druk van verzekeraar Agis en de IGZ, nadat ernstig financieel wanbeleid aan het licht was gekomen. Broekhuizen werd tot eind 2011 doorbetaald en kreeg daarnaast een ontslagpremie van 189.000 euro.

Tegenclaim

Wegens het faillissement kon de premie niet worden uitbetaald. Broekhuizen diende daarom een preferente vordering in bij curator Marie-José Cools. Maar die vocht de claim aan, omdat Broekhuizen verantwoordelijk was voor de financiële malaise. Cools acht de claim in strijd met de goede zeden en openbare orde. Ze overweegt zelfs een tegenclaim als Broekhuizen aansprakelijk wordt gesteld voor het faillissement. 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Koos Dirkse

6 oktober 2015

Dus, je maakt er een puinhoop van, de instelling gaat failliet, alle personeel op straat en de rechter kent jou een premie toe, die als eerste uit de failliete boel moet worden uitbetaald....

Top