ACTUEEL

MCA en Gemini verder als Noordwest Ziekenhuisgroep

Het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) en het Gemini Ziekenhuis gaan verder onder de nieuwe naam Noordwest Ziekenhuisgroep. De ziekenhuizen nemen de nieuwe naam op 10 december in gebruik.

Dit heeft de raad van bestuur van de MCA Gemini Groep bekend gemaakt. Sinds 2008 werken de twee ziekenhuizen nauw samen. Wat startte met een bestuurlijke samenwerking heeft sinds 1 januari 2015 de status van een juridische fusie bereikt. Dit resulteerde in één stichting: de MCA Gemini Groep. De komst van de nieuwe naam Noordwest Ziekenhuisgroep is de volgende belangrijke stap in de samenwerking.

Volgens de voorzitter van de raad van bestuur Harry Luik is er gekozen voor een naam die past bij het feit dat de twee ziekenhuizen op meerdere locaties zorg leveren. "Met de naam Noordwest Ziekenhuisgroep verbinden we ons duidelijk aan deze regio. Inwoners van Noordwest-Nederland kunnen bij ons terecht voor uitstekende basiszorg en complexe specialistische zorg. Onze ambitie is om een toonaangevende ziekenhuisgroep te zijn waar het draait om een hoge medische standaard én een mensgerichte benadering. Samen maken we ons hard voor beter worden én beter leven. Dit doen we dichtbij als het kan en verder weg wanneer dat moet. Daarom zijn we te vinden in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en op Texel."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top