Finance

Maartenskliniek sluit meerjarenovereenkomst met CZ

De Sint Maartenskliniek heeft met zorgverzekeraar CZ een overeenkomst afgesloten voor de vergoeding van alle behandelingen voor de komende drie jaar. Het is voor de Sint Maartenskliniek de eerste meerjarenovereenkomst met zorgverzekeraar CZ.

“CZ heeft vertrouwen in de Sint Maartenskliniek als aanbieder van gespecialiseerde hoogwaardige zorg, op het gebied van houding en beweging in Nederland”, motiveert Joël Gijzen, directeur zorg van CZ, de meerjarige overeenkomst. “CZ wil de zorg verbeteren en doelmatiger maken en dat betekent dat je ook zeer gespecialiseerde zorg moet inkopen op kwaliteit."

Innovatie

Volgens bestuursvoorzitter Mark Van Houdenhoven van de Sint Maartenskliniek bieden de gemaakte afspraken rust en perspectief. Doordat er niet elk jaar opnieuw onderhandeld hoeft te worden over de financiële kaders, kunnen ziekenhuis en verzekeraar beter kunnen werken aan innovatie en betere zorg. "Deze overeenkomst stelt ons in staat om verder te investeren in nieuwe behandelingen en innovaties", zegt Van Houdenhoven. "We zullen de komende jaren verder specialiseren in onder meer infectieprothesiologie, kinderorthopedie en dwarslaesie, en deze behandelingen beter binnen bereik brengen voor patiënten uit het hele land."

Samen met CZ zal de Sint Maartenskliniek haar kennis en best practices ook actief delen met andere ziekenhuizen; onder andere via het RAINBOW project, over de effectieve en efficiënte inzet van dure medicatie bij reumatologische zorg.  
De Maartenskliniek is tachtig jaar geleden gestart als enige gespecialiseerde kliniek op het gebied van houding en beweging. Vanuit de kernspecialisaties orthopedie, reumatologie, revalidatiegeneeskunde en pijnbestrijding, behandelt de kliniek jaarlijks ruim 60.000 patiënten uit heel Nederland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top