Vastgoed

Cofinimmo breidt zorgvastgoed-portefeuille in Nederland uit

Cofinimmo breidt zorgvastgoed-portefeuille in Nederland uit

De Belgische vastgoedinvesteerder Cofinimmo heeft 2 nieuwe vastgoedobjecten en een opdracht voor de bouw van een object verworven. De totale waarde van de aankopen ligt op 30,0 miljoen euro. Daarnaast maakt het bedrijf bekend dat de bouw van een vierde object van 4,5 miljoen euro voltooid. Het rendement van de verhuur van de objecten aan de zorginstellingen ligt gemiddeld rond de 7,5 procent. Dit heeft het beursgenoteerde bedrijf vandaag na sluiting van de beurs bekend gemaakt.

Het gaat om een polikliniek van ziekenhuis Rijnstate, revalidatiekliniek De Plataan in Heerlen van zorgorganisatie Sevagram en een opdracht voor de bouw van een parkeergarage van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Daarnaast is de bouw van het kantoren- en opleidingscomplex van Stichting Gezondheidscentra Eindhoven (SGE) afgelopen november is opgeleverd. In het gebouw zit ook een incubator voor nieuwe concepten in de eerste lijn. Alle panden worden na aankoop en eventuele bouw of renovatie weer verhuurd aan de betreffende zorgaanbieders.

Doorgroeien

Hoofd Zorgvastgoed van Cofinimmo Sébastien Berden laat weten dat de gepresenteerde aankopen  niet de laatsten zullen zijn in Nederland. “Wij willen zeker verder doorgroeien in Nederland en denken dat we de ruimte hebben om de huidige portefeuille in ieder geval nog te verdubbelen. Wij zien Nederland en Duitsland als een groeimarkt, waarbij de zorg het leeuwendeel van de groei zal zijn.” Berden laat ook weten dat ze op zoek zijn naar objecten in verschillende sectoren binnen de zorg. “Wij zijn voortdurend op zoek naar diversificatie van de portefeuille.“

De polikliniek van Rijnstate werd vandaag aangetrokken door Cofinimmo. Het betreft een pand met een oppervlakte van 4500 vierkante meter en kost 5 miljoen euro. Rijnstate huurt het object van voor een periode van 20 jaar. Eerder dit jaar werd een overeenkomst getekend met het Bredase Amphia Ziekenhuis voor de bouw van een De parkeergarage  van het Amphia Ziekenhuis gaat 900 parkeerplaatsen krijgen en kost 9,7 miljoen euro. De voorbereidingen voor de bouw zijn inmiddels in volle gang en naar verwachting zal de parkeergarage in het derde kwartaal van 2016 opgeleverd worden.

Renovatie

De Plataan, een pand van in totaal 14.700 vierkante meter, werd aangekocht voor 3,7 miljoen euro, maar zal komend jaar een renovatie ondergaan ter waarde van 11,6 miljoen euro. Tijdens de renovatie blijft de revalidatiekliniek geopend. Het gebouw van in totaal acht verdiepingen zal per twee verdiepingen gerenoveerd worden, terwijl de andere verdiepingen gewoon in gebruik blijven. Sevagram huurt de revalidatiekliniek voor 15 jaar met een optie voor nog eens 10 jaar volgens een triple netto huurovereenkomst.

Cofinimmo bezit een gediversifieerde vastgoedportefeuille die verspreid is over België, Frankrijk, Nederland en Duitsland. De totale portefeuille heeft een waarde van bijna 3,3 miljard euro en is goed voor een totale oppervlakte van meer dan 1.800.000 vierkante meter. Het bedrijf is hoofdzakelijk actief in de zorgvastgoedsector (44 procent), de kantorensector (39 procent) en in vastgoed van distributienetten (16 procent).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top