Vastgoed

Alkmaar boos op Heerhugowaard vanwege ziekenhuiscampagne

De gemeente Alkmaar schort alle samenwerking met de gemeente Heerhugowaard op. De aanleiding is de anti-campagne van de gemeente Heerhugowaard tegen het nieuwe, nog te bouwen ziekenhuis in Alkmaar. Dit meldt RTV Noord-Holland (RTV NH).

Vorige week zag een website het levenslicht waarop Alkmaar wordt afgekraakt als locatie voor het nieuwe ziekenhuis van de Noordwest Ziekenhuisgroep. "Het ziekenhuis kampt met ruimtegebrek, waardoor sommige zieken met tot wel zes personen in één ruimte liggen. Het MCA is bovendien ook slecht bereikbaar voor hulpdiensten en biedt geen ruimte voor een helikopterplatform. Ook is er sprake van een groot tekort aan parkeerplaatsen, wat betekent dat bezoekers tijden moeten zoeken naar een plek voor hun auto."

Het nieuwe ziekenhuis moet niet in Alkmaar, maar in Heerhugowaard komen, stellen de mensen achter de website. Zij voeren ook op Twitter en Facebook campagne. Toen enkele dagen geleden bleek dat de gemeente Heerhugowaard hierachter zit, reageerde burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar met een brief, volgens RTV NH. "Het college van B&W van Alkmaar is geschrokken van de stijl en toon die door Heerhugowaard is gekozen", schrijft Bruinooge. "Deze wordt als oncollegiaal en niet constructief ervaren."

Verrast

Intussen laat het ziekenhuis weten verrast te zijn door het initiatief van Heerhugowaard. De Noordwest Ziekenhuisgroep, waar de nieuwe locatie in Alkmaar een onderdeel van wordt, beraadt zich nog over de bouwplannen voor de locatie Alkmaar. "Het uitgangspunt daarbij is vanzelfsprekend het leveren en continueren van goede en veilige zorg voor onze patiënten, de inwoners van Noord-Holland-Noord." De Noordwest Ziekenhuisgroep onderzoekt twee scenario’s: het ziekenhuis komt in Alkmaar of in Heerhugowaard. De uitwerking op financieel gebied is nog niet afgerond. Het is nog niet bekend hoeveel tijd hiervoor nog nodig is.

De kwestie rond de nieuwe locatie van het ziekenhuis speelt al sinds 2011. Aanvankelijk zou het ziekenhuis uit Alkmaar vertrekken en alle zorg concentreren in een nieuw te bouwen locatie in Heerhugowaard. In juli 2015 werd bekend dat er nog minstens een half jaar nodig is om de bouwplannen vast te stellen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top