ACTUEEL

Tandarts klaagt bij Ombudsman over IGZ

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het bevel van sluiting van de tandartspraktijk Van Wezel in Heemstede na negen weken opgeheven. Volgens de IGZ voldoet de praktijk aan de voorwaarden van verantwoorde zorg. Tandarts Adriaan van Wezel is echter niet te spreken over de inspectie en heeft een klacht ingediend bij de Nationale Ombudsman.

Reden sluiting

In augustus heeft de inspectie de praktijk gesloten vanwege onvoldoende hygiënische maatregelen in de praktijk, het onvoldoende bijhouden van het patiëntendossier en de wijze waarop de taakdelegatie was geregeld. Van Wezel laat in het Haarlems Dagblad weten niet tevreden te zijn over de werkwijze van de IGZ. Van Wezel: "Ze hebben me kapotgemaakt. Ja, we zijn weer volop in bedrijf, maar mijn imago is inmiddels naar de knoppen. Ik heb te leven met het predicaat 'viespeuk'."

Klacht bij Ombudsman

De tandarts heeft een klacht ingediend bij de Nationale Ombudsman. Hij stelt veel patiënten te zijn verloren en financieel aan de grond te zitten door de gedwongen sluiting.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top