Finance

SP wil financiering gehandicaptenzorg fileren

Extra geld voor crisisbedden kwam niet op de plek terecht waar het hoorde bij gehandicapten instelling Abrona. Dit is aanleiding voor SP-Kamerlid Renske Leijten om te pleiten voor een onafhankelijk onderzoek naar de bestedingen van zorggeld in de gehandicaptenzorg.

Opnieuw geldschandaal in gehandicaptenzorg

"Dit is het derde geldschandaal in korte tijd in de gehandicaptenzorg”, zegt Leijten, nadat een oud-medewerker van Abrona het deze kwestie aantoonde. Me dunkt dat het niet de laatste is. De beerput moet open." Leijten: "Een vastgoedschandaal bij Philadelphia, Aveleijn die voor bankje speelt en haar bestuurder een hypotheek geeft. Rode draad is dat geld voor zorg niet voor zorg gebruikt wordt en zogenaamde goedgekeurde jaarrekeningen een farce blijken te zijn. De staatssecretaris moet deze hele sector doorlichten. Het moet duidelijk worden of en hoeveel geld voor er blijft hangen in de organisaties."

Jaarrekening blijkt farce

Abrona vermeldde in de jaarrekening dat de zorggelden goed gebruikt werden. Echter er bestond een structurele onderbezetting op de groep licht verstandelijk gehandicapten met zware gedragsproblemen. Dit kreeg de de oud-medewerker van Abrona bevestigd door een onafhankelijk accountantsrapport. Daarnaast kwamen extra middelen voor de opvang van een long-stay TBS'er niet ten goede aan begeleiding en zorg.

>> Skipr 1 jaar Event 10 december <<

Skipr bestaat op 10 december 1 jaar en viert dit met een bijzonder evenement in de Orangerie in Den Bosch. Meer informatie en het programma vindt u hier. Of meldt u direct aan voor het Skipr 1 jaar Event.

Skipr daily brengt u dagelijks voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. U kunt deze e-mailnieuwsbrief personaliseren door de voor u interessante rubrieken te kiezen. Abonneer u op de Skipr daily. Daarnaast brengt de Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top