Vastgoed

Royal HaskoningDHV verdubbelt winst

Royal HaskoningDHV heeft afgelopen jaar de nettowinst bijna verdubbeld, van 6,3 miljoen naar 11,8 miljoen euro. Het Amersfoortse ingenieursbedrijf profiteerde onder meer van de verbeterde marktomstandigheden in eigen land, liet het maandag weten.

De omzet steeg licht ten opzichte van 2014, naar 654,5 miljoen euro. Nieuwe opdrachten zorgden ervoor dat de waarde van het orderboek eind 2015 meer dan een kwart hoger lag dan een jaar eerder. Zo gaat Royal HaskoningDHV meewerken aan de realisatie van het nieuwe Grand Hôpital de Charleroi, één van de grootste privéziekenhuizen in Franstalig België. Ook gaat het bedrijf een nieuw ziekenhuis bouwen op Sint Maarten. Dit jaar verwacht het 135 jaar oude bedrijf de winstgevendheid verder op te voeren.

Royal HaskoningDHV heeft besloten zich toe te leggen op markten waarin het al een leidende positie heeft. Die strategie werpt haar eerste vruchten af, zei bestuursvoorzitter Erik Oostwegel in een toelichting op de cijfers. "Ons bedrijf is in goede conditie", aldus de topman. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top