ACTUEEL

Icare en De Nieuwe Zorg Thuis gaan samenwerken

Icare Verpleging en Verzorging en De Nieuwe Zorg Thuis gaan samenwerken. Hiertoe heeft Icare een aandeelhoudersbelang genomen in de organisatie die huishoudelijke hulp biedt.

De veranderingen in de zorg nopen de twee organisaties tot samenwerking. "Deze samenwerking zorgt ervoor dat we de klant ook in de toekomst kunnen ondersteunen", zegt Dennis van Achthoven, directeur Verpleging en Verzorging. Volgens hem raken de taken die de gemeente vanuit de wmo voor haar burgers organiseert, meer en meer met elkaar verweven. Door samen te werken met De Nieuwe Zorg Thuis kan Icare de klant helpen de zorg die nodig is te organiseren. "Icare en De Nieuwe Zorg Thuis zijn beiden actief in de wijk en door de samenwerking op te zoeken, kunnen we de taak in de wijk ook goed vervullen. We kunnen samenwerken om problemen in de wijk aan te pakken."

Annemiek Lanting, directeur van De Nieuwe Zorg Thuis, zegt positieve reacties op de samenwerking te hebben gekregen van gemeenten. "Gemeenten hebben op dit moment veel werk om huishoudelijke hulp voor hun bewoners te organiseren door het wegvallen van een thuiszorgorganisatie. Ik merk dat een aantal gemeenten door deze samenwerking ook veel van de klanten aan De Nieuwe Zorg Thuis toevertrouwen."

Ook de cliëntenraad van Icare is "verheugd" over de samenwerking. Mensen die langer zelfstandig blijven wonen, hebben een gecombineerde vraag, volgens voorzitter Jan de Bruin. "Er is ondersteuning nodig voor bijvoorbeeld het huishouden, maar ook hulp bij persoonlijke verzorging of verpleegkundige zorg. Door de handen definitief ineen te slaan wordt kan Icare ervoor zorgen dat er continuïteit in de zorg wordt geboden, welke zorg of ondersteuning er ook nodig is." De cliëntenraad heeft positief geadviseerd op de formele stap tot samenwerking.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top