ACTUEEL

Lemstra vervolgt onderzoek MST in zaak Jansen Steur

De commissie-Lemstra stelt toch een vervolgonderzoek in naar het Medisch Spectrum Twente in Enschede in de zaak Jansen Steur. Dit meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Lemstra voert ook tweede onderzoek uit

In het MST stelde neuroloog Jansen Steur jarenlang tientallen onjuiste diagnoses, schreef verkeerde geneesmiddelen voor en stal medicijnen uit het ziekenhuis. In september oordeelde de onafhankelijke commissie-Lemstra bovendien dat het Twentse ziekenhuis tussen 1992 en 2005 op de hoogte was van het falen van de neuroloog, maar dat heeft verzwegen. 

Kennis over misstanden

In het vervolgonderzoek kijkt oud-burgemeester Lemstra van Hengelo hoe het ziekenhuis na 2004 met de affaire rondom de neuroloog Jansen Steur is omgegaan. Daarbij wil hij weten wie welke kennis over de misstanden had en wat er met deze kennis is gedaan. Aanvankelijk vond Lemstra een tweede onderzoek te veel werk. Hij is overstag gegaan, omdat een andere commissie alle patiëntendossiers gaat doornemen.

Kritiek op MST in eerste onderzoek

In het eerdere onderzoek uitte Lemstra forse kritiek op het ziekenhuisbestuur. In  het rapport 'En waar was de patiënt...?' richtte de onderzoekscommissie zich op de periode vóór 2004.

 

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top