Finance

Specialisten in dienst stappen uit overleg

In vier ziekenhuizen staken medisch specialisten in dienstverband vanaf deze week hun deelname aan bepaalde overleggen. Ze doen dit, omdat zij met hun werkgever een conflict hebben de aftopping van hun pensioen en de compensatie daarvoor.

De Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) en de Federatie Medisch Specialisten  hebben vorig jaar onderhandeld met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) over compensatie van de pensioenaftopping. De NVZ heeft aangegeven niet verder te willen gaan dan 53 procent compensatie en dat vinden de LAD, de Federatie en hun achterban onvoldoende.

In acht ziekenhuizen en revalidatiecentra wordt de pensioenaftopping intussen gecompenseerd, maar dat geldt nog niet voor alle instellingen. In vier ziekenhuizen (Maxima Medisch Centrum, Elkerliek, Spaarne Gasthuis en de Reinier Haga Groep), staken medisch specialisten in dienstverband en andere zorgprofessionals daarom hun deelname aan bepaalde overleggen, zoals managementoverleggen, opleidingscommissies, accreditatie- en visitatiecommissies.

Uitgangspunt is dat de patiënt hier geen last van heeft. Binnenkort starten ook medisch specialisten in een aantal andere ziekenhuizen met deze actievorm, laten de brancheorganisaties weten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top