Finance

Nieuwe betalingsproblemen doemen op voor pgb-houders

Opnieuw krijgen houders van persoonsgebonden budgeten (pgb's) mogelijk niet uitbetaald. Gemeenten hebben voor ruim 21 duizend ouderen en zieken niet alle vereiste gegevens informatie doorgegeven aan de Sociale Verzekeringsbank.

De SVB heeft de pgb-houders per brief gewaarschuwd dat hun pgb daardoor per 1 mei verloopt. Dit heeft staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) ook in een brief aan de Tweede Kamer medegedeeld. Hoeveel patiënten straks echt te maken krijgen met stopzetten van hun pgb, weet het ministerie niet. Het kan ook zo zijn dat de gemeente geen nieuw pgb aanvraagt, omdat er andere zorg wordt georganiseerd.

Belangenvereniging Per Saldo is op de hoogte van de brief die pgb-houders hebben ontvangen. De vereniging instrueert mensen die na 1 mei nog wel recht hebben op een pgb  om contact op te nemen met de gemeente en te vragen om verlenging van de bestaande indicatiestelling.

Na de overheveling van de verantwoordelijkheid voor de pgb’s naar de gemeenten op 1 januari 2015 ontstonden grote betalingsproblemen: duizenden hulpverleners werden niet of te laat betaald. Sommige patiënten kregen geen zorg meer.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top