ACTUEEL

Raad van bestuur Daelzicht treedt terug

De raad van bestuur van Daelzicht treedt per 1 juni terug. Dat is de rvb maandag overeengekomen met de raad van toezicht van de organisatie voor gehandicaptenzorg.

De ophef rondom het afgeblazen belevenispark in het Limburgse Heel heeft voor veel onrust binnen de gehandicaptenorganisatie Daelzicht gezorgd. De ondernemingsraad zegde eerder al het vertrouwen in de raad van bestuur op, maar de raad van toezicht deed dat niet. De raad van bestuur kondigde eind februari aan te stoppen met de plannen voor het belevenispark, maar dit heeft de rust niet teruggebracht binnen de organisatie.

Nieuwe kijk op zorg

"Persoonlijk vind ik het natuurlijk niet fijn om terug te treden", zegt bestuurder Jan Valkenborgh van Daelzicht desgevraagd. "Maar het is onderdeel van de verantwoordelijkheid die we dragen en nemen. Daarbij kijk ik met trots terug op de zeven jaren als bestuurder van het mooie bedrijf dat Daelzicht is. We hebben hier een nieuwe kijk op zorg ontwikkeld. Met tal van innovaties bewegen we mee met allerhande veranderingen. Positief vind ik bijvoorbeeld de nieuwe vormen van dagbesteding die we hebben gerealiseerd: die zijn meer gebaseerd op de talenten en beleving van cliënten dan op programma's in dagcentra."

De raad van toezicht zal op zo kort mogelijke termijn een interim bestuurder benoemen aan wie de raad van bestuur zijn taken zal overdragen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Erik Schensema

28 april 2016

Bijzondere ontwikkelingen in Limburg. Ik vind Jan Valkenborgh een vooruitstrevende en innovatieve bestuurder die met de tijd mee gaat. Het laat aan de andere kant zien dat er sprake is van gedegen leiderschap als je met opgeheven hoofd een andere keuze maakt als er veel interne onrust ontstaat. Dat zal de gemoederen doen rusten en kan de focus weer naar de klant.
Succes Jan.

Top