Finance

VWS steekt 4 miljoen in onderzoek Generation R

Staatssecretaris Martin van Rijn van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geeft woensdag het startsein voor een nieuwe fase in het onderzoek Generation R van het Erasmus MC. Dat gaat zich nu richten op de leefstijl, gezondheid en ontwikkeling van tieners in Rotterdam. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport investeert 4 miljoen euro in het onderzoek.

De kinderen doen al sinds de zwangerschap van hun moeder mee aan Generation R, een langlopend onderzoek naar een nieuwe generatie in Rotterdam geboren kinderen.

"Het Generation R onderzoek is zo interessant omdat we willen weten waarom het met de meeste kinderen goed gaat en met anderen niet", zegt Staatssecretaris Martin van Rijn. "De meeste jongeren komen zonder noemenswaardige problemen door de tienerjaren heen. Maar soms gaat het fout en krijgen jongeren met echte problemen te maken. Waar komt dat door? Wat kunnen we als samenleving doen om dat te helpen voorkomen? En hoe kunnen we jongeren die in de problemen raken het beste helpen? Ik hoop dat deze nieuwe onderzoeksfase van Generation R antwoorden heeft op deze grote vragen."

De onderzoekers van Generation R en het Erasmus MC zijn blij met de investering van het ministerie. Vincent Jaddoe, directeur van Generation R: "Met deze investering is het mogelijk om een hele kwetsbare fase in het leven van jonge mensen te onderzoeken. De eerste kinderen worden binnenkort 13 jaar. Vandaar dat wij deze nieuwe onderzoeksfase 'Focus op 13' noemen. Een fase waarin grote veranderingen plaatsvinden op zowel lichamelijk, mentaal als sociaal vlak."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top