ACTUEEL

CZ klaagt Reset Zorg aan wegens fraude

Zorgverzekeraar CZ beschuldigt zorgbureau Reset Zorg van fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb’s). Met de gelden die CZ als pgb aan Reset Zorg verschafte, werden volgens de zorgverzekeraar meer dan alleen zorgactiviteiten ontplooid. Ook werd er minder zorg geleverd dan dat er werd gedeclareerd. Dit meldt nieuwsmedium 1Limburg.

Reset Zorg zou een hogere uurprijs hebben doorberekend aan klanten van Reset Zorg. Ook werden volgens CZ onder andere seizoenkaarten voor MVV en toegangskaarten voor Thermae 2000 gekocht van het zorgbudget. In totaal zou de fraude van Reset Zorg ongeveer een kwart Miljoen bedragen.

CZ stapt nu naar de rechter om de gelden terug te vorderen. Dit doet de zorgverzekeraar mede namens 20 personen die aangifte hebben gedaan tegen Reset Zorg.

Aansprakelijk

Reset Zorg bestaat inmiddels niet meer, maar de eigenaren zijn onder de naam Jasmijn Zorg en Anda Zorg verder gegaan met de werkzaamheden van Reset. Zij stellen tegenover 1Limburg dat er geen sprake is van fraude en zullen CZ aansprakelijk stellen voor de geleden schade als gevolg van de aantijgingen. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top