HRM

Cliënten Pameijer gaan aan de slag bij Aafje

Zorgaanbieders Pameijer en Aafje hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het woonzorgcentrum Reyerheem in Ridderkerk. Door de samenwerking kunnen cliënten van Pameijer in het woonzorgcentrum "relevante taken" uitvoeren waaruit hun maatschappelijke betrokkenheid blijkt.

Reyerheem biedt op de begane grond niet alleen plek aan de klanten van Aafje maar ook aan buurtbewoners. Er is een "laagdrempelig ontmoetingsplein annex restaurant", met een beschutte en zonnige tuin. Met de inzet van de cliënten van Pameijer verwacht Aafje taken op te pakken die de participatie en het welzijn bevorderen van alle klanten en buurtbewoners. Door het opdoen van werkervaring, doen Pameijer-cliënten "volop mee in de samenleving", zegt bestuurder Linda Boot van Pameijer. "Het is positief dat zij door deze samenwerking de mogelijkheid krijgen om een stap te zetten in hun leven en, zoals ieder ander, naar vermogen een bijdrage te leveren."

De cliënten van Pameijer kunnen bijvoorbeeld helpen in het restaurant van Reyerheem en als maatje actief zijn in de huiskamers. "Prachtig dat de cliënten van Pameijer ons gaan helpen in het restaurant en bij het verzorgen van de tuin van het woonzorgcentrum te Ridderkerk", aldus Guy Buck, bestuurder van Aafje. "De samenwerking zie ik als typisch Aafje; verbinding creëren die maatschappelijk relevant is. Het is prachtig dat de cliënten van Pameijer onze klanten van het woonzorgcentrum Reyerheem in Ridderkerk gaan helpen."

Rotterdam

Aafje is actief op het gebied van thuiszorg, in de regio Rotterdam, Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard en de Drechtsteden. Pameijer is actief in de regio Rijnmond en de Zuid-Hollandse eilanden. De zorgaanbieder ondersteunt mensen met een (lichte) verstandelijke,  psychiatrische, psychische of psychosociale beperking op het gebied van wonen, (toeleiding naar) werk, dagbesteding en vrije tijd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top