Finance

KWF steunt samenwerking onderzoekers en bedrijfsleven

KWF Kankerbestrijding stelt vanaf vandaag ook geld beschikbaar voor onderzoekers die een samenwerking aangaan met het bedrijfsleven. Zo moet door onderzoekers opgedane kennis sneller een concrete toepassing in de samenleving krijgen.

KWF financiert publiek-private samenwerking met de nieuwe financieringsvorm 'consortia' die vandaag geopend wordt. Ook grote samenwerkingsverbanden tussen academische instellingen kunnen hiermee gefinancierd worden. Onderzoekers kunnen hun projectvoorstellen indienen via een hiervoor opgezette website.

Om in aanmerking te komen voor financiering moet de meerwaarde van de samenwerking worden onderbouw. Bedrijven zijn verplicht om een deel mee te financieren, proportioneel aan hun belang  bij het onderzoek.

Productie

KWF hoopt met publiek-private samenwerking de doorontwikkeling van onderzoeksresultaten te garanderen. Onderzoeksinstellingen zijn volgens KWF goed in het genereren van nieuwe kennis, maar minder goed in het vertalen van deze kennis naar een product. Bedrijven zijn op hun beurt vaak minder geschikt om brede kennis te genereren, maar als geen ander in staat om op een efficiënte wijze producten op de markt te brengen. Bedrijven zijn bovendien beter in staat op de kosten van productie te dragen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top