ACTUEEL

Zorgformules gelanceerd voor mensen met lichte zorgvraag

Voor ouderen en jongvolwassenen met een lichte hulpvraag komen in Rotterdam binnenkort twee nieuwe voorzieningen: de Zorgbutler en Thomas op Kamers. De twee formules zijn een initiatief van De Drie Notenboomen, de ontwikkelaar van de Thomashuizen en De Herbergier.

De focus van de Zorgbutler en Thomas op Kamer ligt op betaalbaar zelfstandig wonen met zorg in de buurt. Doel is om ouderen met een lichte tot middelmatige zorgvraag en jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking in hun behoeften te voorzien door zelfstandige woonruimte aan te bieden met zorg om de hoek.

In Rotterdam worden er drie ZorgButlers opgericht. Een pand van de ZorgButler bestaat uit drie verdiepingen met elk drieënveertig appartementen. Er is één zorgondernemer die de leiding heeft over de zorg en een vaste aanspreekpunt is voor bewoners. Voor jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking is er Thomas op Kamers. Er komen woningen vrij voor vijftien bewoners.  

Zorglandschap

Met de nieuwe zorgformules speelt de zorgaanbieder in op het veranderde zorglandschap. Sinds het einde van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) moeten veel mensen, die voorheen in de 24-uurszorgconcepten terecht konden, langer thuis blijven wonen. Daarnaast sluiten steeds meer verzorgingshuizen hun deuren. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top