ACTUEEL

Els Borst: Euthanasiewet kwam te snel

De euthanasiewetgeving in Nederland is te snel ingevoerd. Oud-minister Els Borst van VWS stelt dat het invoeren van de wetgeving voordat artsenopleidingen voldoende aandacht hadden voor alternatieve vormen van stervensbegeleiding niet de juiste volgorde is geweest. Dat meldt het NRC.

Eerste euthanasiewet

Borst erkent dit in het nieuwe boek van antropoloog en jurist Anne-Mei The Verlossers naast God. Borst was zeven jaar geleden verantwoordelijke voor de invoering van de eerste euthanasiewet ter wereld. Voor de vaststelling dat euthanasie de juiste oplossing is, is er meer kennis nodig over palliatieve zorg, meenden critici destijds. Borst lijkt hen nu gelijk te geven. The stelt dat er weliswaar goede palliatieve geneeskunde is, maar dat het artsen aan kennis ontbreekt.

Tegenzin

Uit het onderzoek van The naar de ontstaansgeschiedenis van de euthanasiewet blijkt dat de tegenzin bij huisartsen om euthanasie uit te voeren groeide na de invoering van de wet. The heeft in haar onderzoek de rol van artsen bij euthanasie onderzocht. Volgens NRC zijn er vorig jaar 2.331 gevallen van euthanasie en hulp bij zelfdoding gemeld.

Bekijk de uitzending van Buitenhof met The.

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top