ACTUEEL

Zorgaanbod in kaart op website en iPhone

Het vinden van een huisarts, specialist of ziekenhuis is niet altijd makkelijk. Met ZorgkaartNederland.nl brengt de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) en Bohn Stafleu van Loghum (BSL), uitgeverij voor de gezondheidszorg, het Nederlandse zorgaanbod in kaart op een website en met een iPhone applicatie.

Aanvullende informatie

Met behulp van ZorgkaartNederland.nl kan de consument gemakkelijk de weg vinden naar zorgverleners, patiëntenverenigingen, zorgverzekeraars, GGD’s en andere zorgloketten. Per zorgverlener of zorginstelling vinden bezoekers aanvullende informatie, zoals verwijzingen naar kwaliteitsonderzoeken of onderzoeken in andere media. Zorgconsumenten kunnen ook zelf waarderingen van de zorgverlener achterlaten. In de toekomst kunnen artsen, tandartsen, specialisten of ziekenhuizen ook zelf aanvullende (kwaliteits-) informatie presenteren.

Positie patiënt versterken

Atie Schipaanboord, directeur Beleid & Innovatie van de NPCF: “Hoe beter en completer de informatievoorziening op internet, hoe sterker de positie van de patiënt wordt. Hij krijgt dankzij ZorgkaartNederland.nl weer meer mogelijkheden om eigen afwegingen te maken en op een gelijkwaardiger manier mee te denken met een zorgverlener. Zo krijgt de patiënt steeds meer zelf de regie.”

Belang zorgverlener

De website is niet bedoeld om zorgverleners aan de schandpaal te nagelen. Uitgeefdirecteur Paul Dijkstra van BSL: “Recensiewebsites voor verschillende zorgverleners en zorginstellingen schieten als paddenstoelen uit de grond, waarbij het belang van de zorgverlener nog wel eens wordt vergeten.”

Participatie

ZorgkaartNederland.nl wordt ondersteund door Zilveren Kruis Achmea. Het platform stelt zich nadrukkelijk open voor participatie van andere zorgverzekeraars, patiëntenverenigingen, beroepsorganisaties en andere relevante adviesorganisaties.

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Pater

1 december 2009

Mooi initiatief vind ik zelf. Hopelijk zijn het niet alleen de 'klagers' die reageren maar ook mensen die tevreden zijn over hun zorgverlener.

En waar ik heeel benieuwd naar ben is wat de reacties van de zorgprofessionals zijn :)

Top