ACTUEEL

Van der Veen neemt afscheid van Zorgbelang en presenteert boek

Eeke van der Veen neemt woensdag 30 november aanstaande afscheid van Zorgbelang Nederland. Hij was vanaf 2013 landelijk voorzitter. Het voorzitterschap zal na het vertrek van Van der Veen roulerend worden ingevuld door de directeuren van de regionale Zorgbelangorganisaties.

Het afscheid van oud-zorgverzekeraar en voormalig PvdA-Kamerlid Van der Veen valt samen met het uitkomen van zijn boek 'De burger de baas' waarin hij en publicist Willem Wansink pleiten voor het mede-eigenaarschap van burgers in de zorg. Van der Veen en Wansink overhandigen tijdens een bijeenkomst van Zorgpoort 3.0 op 30 november in Nieuwspoort in Den Haag het eerste exemplaar aan oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet, tegenwoordig actief als voorzitter van de Patiëntenfederatie.

Zorgbelang Nederland maakt zich op landelijk en regionaal niveau sterk voor meer zeggenschap van de burger in de zorg. Eeke van der Veen en Willem Wansink gaan met hun oproep in het boek 'De burger de baas' (Springer Media 2016) nog een stapje verder en pleiten voor het mede-eigenaarschap van burgers in de zorg. De burger is volgens hen de baas in de zorg. Immers, wie betaalt, bepaalt.

De presentatie van 'De burger de baas' is op 30 september om 17.30 uur in Nieuwspoort in Den Haag.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Gijs van Loef

24 november 2016

Bijna goed: Burger en Zorgprofessional zijn samen de baas. Ze vormen het bestuur van de landelijk Zorgregisseur. De politiek bepaalt de randvoorwaarden: het zorgsysteem, de financiering (belastingen), het macrobudget en de zorg waar iedereen recht op heeft.

Top