ACTUEEL

Wander Blaauw wordt tijdelijk bestuurder van Gelderse Vallei

Het Ziekenhuis Gelderse Vallei stelt Wander Blaauw aan als tijdelijk extra bestuurder binnen de raad van bestuur. Hij zal zich, op interim-basis gedurende een half jaar, "primair buigen over het vorm en inhoud geven aan de samenwerking met de vereniging medische staf".

Sinds de invoering van de integrale bekostiging in Nederlandse ziekenhuizen moeten raad van bestuur en medische staf nieuwe afspraken maken over de besturing van het ziekenhuis. Wander Blaauw krijgt van Gelderse Vallei "als bijzondere taakopdracht om de samenwerking tussen de raad van bestuur en de medische staf vorm en inhoud te geven". Met ingang van 26 januari wordt hij aangesteld als tijdelijk extra bestuurder binnen de raad van bestuur, die bestaat uit Dik van Starkenburg en Nicolet Zeller.

De raad van toezicht heeft in overleg met de raad van bestuur besloten tot deze benoeming. Het directieteam, de ondernemingsraad, de cliëntenraad en de medische staf van het ziekenhuis hebben over dit voornemen positief geadviseerd.

Medisch Centrum Leeuwarden

Blaauw was tot 2015 bestuurder van Medisch Centrum Leeuwarden. Daarna heeft hij op interim-basis opdrachten in de zorgsector vervuld op het gebied van ziekenhuis en medisch specialistisch bedrijf. De komende zes maanden werkt hij drie á vier dagen in Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D.A.

4 april 2017

http://www.fryslan1.frl/2015/06/07/zorgpaus-van-392028-stopt-maar-niet-echt/

Dure aanwinst !! Moreel nogal verwerpelijk !

Top