ACTUEEL

Zorgpartijen op Ameland komen tot een akkoord

KwadrantGroep en Thuiszorg het Friese Land hebben overeenstemming bereikt over de organisatie van de zorg op Ameland. Er komt een informele uitvoeringsorganisatie waarin beide partijen participeren. De Friesland Zorgverzekeraar heeft steun toegezegd aan het plan. Dat maakten de zorgorganisaties op 3 april bekend.

KwadrantGroep is eigenaar van woonzorgcentrum De Stelp, terwijl Thuiszorg Het Friese Land de thuiszorg op het eiland verzorgt. De gemeente Ameland wilde dat de zorg vanuit één uitvoeringsorganisatie wordt georganiseerd. De zorgorganisaties werden het echter maar niet eens over de organisatiestructuur.

Met behulp van een onafhankelijk bemiddelaar is nu afgesproken dat er vanuit één uitvoeringsorganisatie gewerkt gaat worden. Het betreft volgens KwadrantGroep geen formele organisatie, maar “een samenwerkingsvorm die bedoeld is om gezamenlijke contacten en activiteiten makkelijker te maken”. Er wordt één zorgmanager benoemd voor de zorg op het eiland. Het doel is om voor de zomer te starten.

Volgens het Friesch Dagblad lijkt de toekomst van woonzorgcentrum De Stelp veilig gesteld nu er een akkoord is over de organisatie van zorg op Ameland. Na het faillissement van toenmalige eigenaar zorggroep Pasana eind 2014 was lange tijd onduidelijk hoe deze er uit zou zien. In 2015 nam de KwadrantGroep De Stelp over van Pasana.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top